Skrutkový spoj v reze na výkrese

Skrutkový spoj v reze na výkrese

Příspěvekod yoxer » stř 11. bře 2015 13:40:16

Dobrý deň

Riešil náhodou niekto z Vás nasledujúci problém?
Skrutkový spoj
Skrutka + matica cez dva spájané materiály (vid obr. nižšie)
Vymodelovanie a hodenie modelu do výkresu žiaden problém.
Problém nastavá v reze.
Všetko je v reze, skrutka, matica, materiály.
Dá sa nejako nastaviť aby skrutky a matice nedávalo do rezu a aby bol výsledok taký ako na obrázku?

Za vaše postrehy, nápady a rady vopred ďakujem.
Peter
Přílohy
20150311_131541.jpg
yoxer
 
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 04. čer 2009 7:36:55

Re: Skrutkový spoj v reze na výkrese

Příspěvekod .rf. » stř 11. bře 2015 16:46:35

Do modelu šroubu a matice si doplňte vlastnost IsFastener a nastavte ji hodnotu 1. V řezu pak můžete nastavit vyloučení šroubů.
.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: Skrutkový spoj v reze na výkrese

Příspěvekod yoxer » čtv 12. bře 2015 6:28:18

vyskúšané a funguje.
zase som sa niečomu novému priučil :)

.rf. veľmi pekne ďakujem za radu.
yoxer
 
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 04. čer 2009 7:36:55

Re: Skrutkový spoj v reze na výkrese

Příspěvekod toust » čtv 12. bře 2015 18:22:48

a nebo pravá myš na řezu/vlastnosti/rozsah řezu.
toust
 
Příspěvky: 74
Registrován: sob 07. bře 2009 9:22:56

Re: Skrutkový spoj v reze na výkrese

Příspěvekod VitH » pát 13. bře 2015 20:23:00

.rf. píše:Do modelu šroubu a matice si doplňte vlastnost IsFastener a nastavte ji hodnotu 1. V řezu pak můžete nastavit vyloučení šroubů.


Můžu se jen zeptat kam se tato vlastnost připisuje?
VitH
 
Příspěvky: 20
Registrován: stř 27. srp 2014 13:06:52

Re: Skrutkový spoj v reze na výkrese

Příspěvekod yoxer » pon 16. bře 2015 8:19:15

v modeli je záložka Konfigurácie
tam si klikneš pravým tlačítkom myši na Výchozí ( názov súboru )
z ponuku zvolíš vlastnosti
rozklikneš Uživateľské vlastnosti...
nabehne okno Souhrnné informace a prejdeš na záložku Závislý na konfiguraci

ja to mam takto.
Přílohy
isfastener - je skrutka.JPG
yoxer
 
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 04. čer 2009 7:36:55

Re: Skrutkový spoj v reze na výkrese

Příspěvekod .rf. » pon 16. bře 2015 9:08:49

Spíš bych vlastnost IsFastener zařadil mezi uživatelské vlastnosti nezávislé na konfiguraci. Potom ji stačí vyplnit jen jednou.
.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: Skrutkový spoj v reze na výkrese

Příspěvekod QBczech » pon 16. bře 2015 10:05:42

yoxer píše:v modeli je záložka Konfigurácie
tam si klikneš pravým tlačítkom myši na Výchozí ( názov súboru )
z ponuku zvolíš vlastnosti
rozklikneš Uživateľské vlastnosti...
nabehne okno Souhrnné informace a prejdeš na záložku Závislý na konfiguraci


Nic proti, ale příjde mi to příliš složité. Uživatelské vlastnosti jsou přístupné přímo z menu Soubor>Vlasnosti.
a nebo je na přímo ikonka (vedle semaforu) viz příloha.
vlastnosti.jpg
Uživatelský avatar
QBczech
 
Příspěvky: 72
Registrován: čtv 04. zář 2014 11:38:01

Re: Skrutkový spoj v reze na výkrese

Příspěvekod VitH » čtv 19. bře 2015 13:50:12

Supr, díky. Nevěděl jsem, že se to píše sem.
VitH
 
Příspěvky: 20
Registrován: stř 27. srp 2014 13:06:52

Re: Skrutkový spoj v reze na výkrese

Příspěvekod MaPag » pon 01. čer 2015 17:59:22

Určitě pomůže i tento krátký návod :)

http://www.mujsolidworks.cz/jak-vylouci ... a-vykrese/
MaPag
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 01. čer 2015 15:38:01


Zpět na Výkres

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků