Knihovna navrhu-opakujuce sa diely na zvarenci

Knihovna navrhu-opakujuce sa diely na zvarenci

Příspěvekod Niamal » čtv 21. led 2010 15:26:09

Dobry den
Akym sposobom by ste vyriesili takyto problem: do ocelovej konstrukcie potrebujem vkladat rôzne prvky ako su montazne platne alebo zavetrovanie a podobne. Knihovna navrhov nedovoluje vytvorit viactelove prvky. Este samotna montazna platna sa mi podarila do zvarenca vlozit len bol problem s tym ze akonahle som ju tam vlozil nastalo to ze sa automaticky zlucili tela co nechcem. Neda sa to prosim Vas nejakym spôsobom spravit cez bloky alebo nejak.
Dakujem
Niamal
 
Příspěvky: 30
Registrován: čtv 13. srp 2009 14:51:45

Re: Knihovna navrhu-opakujuce sa diely na zvarenci

Příspěvekod kohen » pát 22. led 2010 7:05:52

Je možné použít asi dvě hlavní cesty jak tvořit svařence. Jako sestavu nebo modulem svařování. Pokud se svařenec tvoří jako sestava = předdefinované tvary je možno uložit do 2D návrhů, jako prvek knihovny a poté ho pořád využívat dokola. Při druhé variantě (modul svařování) jsou na žebra, záslepky profilů, atd. speciální příkazy = práce je celkem rychlá a kusovník se řeší tab. přířezů.
Osobně používáme v práci cestu se sestavami, protože na jednotlivé díly využívámě speciální makra přiřazující vlastnosti propojené s firemní databází, atd..
SolidWorks 2013 - 2014
kohen
 
Příspěvky: 452
Registrován: úte 30. pro 2008 19:20:20

Re: Knihovna navrhu-opakujuce sa diely na zvarenci

Příspěvekod Niamal » pát 22. led 2010 15:10:34

Dobry den
Dakujem za odpoved, ja osobne pouzivam pri tvore ocel. konstrukcii modul svarovani (dielu). Ono tvorba ocelovych konstrukcii je v solide troska nedomyslena aspon podla môjho nazoru. Alebo len ja neviem vyuzivat vsetky moznosti ktore poskytuje. Napr. nechapem preco nieje mozno pouzivat alebo vytvarat viac telove suciastky v knihovni navrhov, samotny prvok by sa len jednoducho vkladal do dielu a zmenou hodnôt v tabulke by sa mi menil rozmer zavetrovacieho kriza X, pricom tela by sa mi pridali do tabulky prierezov. No asi nic ine mi neostava len to pracne kreslit rad za radom.
Milan Michalek
Niamal
 
Příspěvky: 30
Registrován: čtv 13. srp 2009 14:51:45


Zpět na Tipy a Triky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


cron