STEP na formát na SLDPRT

STEP na formát na SLDPRT

Příspěvekod Michalko » stř 09. čer 2010 10:20:31

Ahoj, mam problém s dielcom. Je vo formate STEP a chcel by som si ho zmeniť na dielec SLDPRT. Poradte mi nejaku fintu...
Michalko
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř 09. čer 2010 10:16:10

Re: STEP na formát na SLDPRT

Příspěvekod Sin.V » stř 09. čer 2010 14:29:28

načteš step a pak uložíš jako sldprt,ale problém je že to pak nejspíš budeš mít jako povrchové tělo místo objemu
Sin.V
 
Příspěvky: 17
Registrován: ned 31. kvě 2009 16:39:06
Bydliště: Praha západ

Re: STEP na formát na SLDPRT

Příspěvekod Michalko » stř 09. čer 2010 14:32:50

Problém je v tom že potrebujem spraviť rozvin zo stepka, hovoríme o plechovom dielci. Ako by sa to dalo upraviť? Skúšame to s kolegom a nevieme si s tým rady.
Michalko
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř 09. čer 2010 10:16:10

Re: STEP na formát na SLDPRT

Příspěvekod kohen » čtv 10. čer 2010 6:18:32

Pokud vím, tak STEP je mrtvé těleso = nepůjde rozvinout jako plechový díl. Pokud se jedná o jednoduchou geometrii zkus použít "Feature expert" = rozpoznání prvků, ale podle mne bude nejrychlejší na tvém Stepu vymodelovat nový díl = použít příkazy převést těleso na plechový díl.
SolidWorks 2013 - 2014
kohen
 
Příspěvky: 452
Registrován: úte 30. pro 2008 19:20:20

Re: STEP na formát na SLDPRT

Příspěvekod Michalko » čtv 10. čer 2010 6:53:01

Fuha, no to nie je uľahčenie prace veru, nuž nevadí som o čosi múdrejší... Dakujem !
Michalko
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř 09. čer 2010 10:16:10

Re: STEP na formát na SLDPRT

Příspěvekod mitko11111 » ned 26. úno 2012 17:15:20

NAJJEDNODUCHŠIE JE TO TAK ,ŽE SI NAHRÁŠ STP SÚBOR A POTOM PREVEDIEŠ NA PLECHOVÚ SÚČIATKU AJ S NATIAHNUTIAMI A POTOM SPRAVÍŠ ROZVIN.JEDNODUCHÉ NIE?
mitko11111
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř 22. úno 2012 14:04:16

Re: STEP na formát na SLDPRT

Příspěvekod romann » pon 18. lis 2013 16:18:39

Dobrý den.
Na ten převod je nějaký příkaz nebo sled příkaz ů?


Děkuji
Roman Makrlík
romann
 
Příspěvky: 78
Registrován: pát 23. srp 2013 9:24:59

Re: STEP na formát na SLDPRT

Příspěvekod pepe » pon 02. pro 2013 10:23:37

Naimportuj STEP, proveď Diagnostiku importu (geometrie musí být v pořádku) pokud se ti naimportuje jako povrchy, tak máš smůlu a musíš opravit, pokud jako objem mrkni na toto téma - viewtopic.php?f=14&t=1473#.UpxRJcTuLh4

Zkus tento postup, případně můžeš převést pomocí prvku Převést objem na plechový díl.
Mrkni do Nápovědy, kdyby sis nevěděl rady tak se tady ještě ozvi;)
pepe
 
Příspěvky: 67
Registrován: stř 20. úno 2013 16:02:24


Zpět na Tipy a Triky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník