Lze dělat převod mezi různými verzemi Solidworks ?

Lze dělat převod mezi různými verzemi Solidworks ?

Příspěvekod romann » pon 18. lis 2013 16:24:18

Dobrý den.

Ohledně solidworks jsem začátečník, odrážím se od Autocadu. V tom jsem mohl z vyšší verze přeuložit do nižší verze. To v SW asi jen tak nejde.
Mohl by někdo naznačit, zda je možná cesta přes různé formáty (STEP, IGES,... ? ) ?
Tady asi bude také záležet, zda formát např. STEP lze v rozumném čase "předělat" na těleso nebo plechový díl.


Děkuji
Roman Makrlík
romann
 
Příspěvky: 78
Registrován: pát 23. srp 2013 9:24:59

Re: Lze dělat převod mezi různými verzemi Solidworks ?

Příspěvekod kohen » úte 19. lis 2013 15:21:22

Převody mezi verzemi směrem dolů moc podporované nejsou u jakéhokoli CAD. Snad jde u Solidworksu 2012 poslední SP otevřít SWx 2013, ale s tí moc zkušenosti nemám.
Převody přes obecný formát fungují, ale ztratíš historii modelování. Pokud jde o jednodušší modely je možné zkusit "Feature xpert" k rozpoznání prvků.
SolidWorks 2013 - 2014
kohen
 
Příspěvky: 452
Registrován: úte 30. pro 2008 19:20:20

Re: Lze dělat převod mezi různými verzemi Solidworks ?

Příspěvekod romann » stř 20. lis 2013 8:28:58

Dobrý den.

Autocad je slušný nástroj na 2d, ve 3d neparametrický, na to Autodesk prodává jiný soft.
V Autocadu z vyšší verze do nižší lze ukládat.

Solidworks dělá 2d zdarma (Drawsight).
Ve 3d se pohybuji krátce, takže ještě nevím co lze a nelze.

Jako ve 2D i ve 3D si kolegové nebo firmy předávají výkresy a ne každý jede na steném softu nebo na stejné verzi.
A toto se také musí nějak řešit.
V případě, že někdo má v práci Solidworks 12 a doma např. 2008 - jak se řeší toto ? Má zde člověk šanci si z práce vzít něco domů a tam to dořešit ?

R
romann
 
Příspěvky: 78
Registrován: pát 23. srp 2013 9:24:59

Re: Lze dělat převod mezi různými verzemi Solidworks ?

Příspěvekod M - by stačilo » stř 20. lis 2013 22:34:21

Poslední SP od SW 2012 dokáže otevřít soubory SW 2013. ALE! funguje jako importovaný díl bez historie.

Pokud si chceš tahat práci domů, je to naprosto jednoduché, stačí si přečíst licenční podmínky. Je tam psáno, že můžeš stejnou instalaci (stejné licenční číslo) SW používat z 20% doma.
M - by stačilo
 
Příspěvky: 153
Registrován: ned 03. dub 2011 19:39:52

Re: Lze dělat převod mezi různými verzemi Solidworks ?

Příspěvekod romann » čtv 21. lis 2013 13:45:21

Umí vyšší verze Solidworks pracovat s díly (popř. sestavami) z nižší verze Solidworks ?
- např. 2013 otevře z 2008 nebo i z 2006 ?

Díky
Roman
romann
 
Příspěvky: 78
Registrován: pát 23. srp 2013 9:24:59

Re: Lze dělat převod mezi různými verzemi Solidworks ?

Příspěvekod M - by stačilo » čtv 21. lis 2013 17:44:29

Samozřejmě že umí, ale jak jednou uložíš ve vyšší verzi, není cesty zpět.
M - by stačilo
 
Příspěvky: 153
Registrován: ned 03. dub 2011 19:39:52

Re: Lze dělat převod mezi různými verzemi Solidworks ?

Příspěvekod pepe » pon 02. pro 2013 10:35:22

Moje zkušenost je taková, že nejlepší formát pro převod dokumentu z novější verze do starší je Parasolid, jelikož SWx pracuje na jádře Parasolid. Ztratíš ale historii prvků, bohužel...
pepe
 
Příspěvky: 67
Registrován: stř 20. úno 2013 16:02:24

Re: Lze dělat převod mezi různými verzemi Solidworks ?

Příspěvekod romann » pon 02. pro 2013 12:38:52

To je tedy škoda.
Ale alespoň nějaké řešení.

Děkuji
Roman
romann
 
Příspěvky: 78
Registrován: pát 23. srp 2013 9:24:59


Zpět na Tipy a Triky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník