SolidWorks 2009

SolidWorks 2009

Příspěvekod xgreyj » stř 17. čer 2009 19:05:52

Ahoj "modeláři"

Modeluji v SolidWorks 2009.Všechno co tu vytvořím nejde otevřít ve 2008.Nevíte někdo jek správně ukládet, aby se modely daly otevřít ve starších verzích?
Díky.
Uživatelský avatar
xgreyj
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř 17. čer 2009 18:55:31

Re: SolidWorks 2009

Příspěvekod Ottawan_88 » stř 17. čer 2009 19:34:09

No,to jednoduše nejde... Je to daný marketingovou strategií firmy,aby jsi rok co rok koupil novou verzi jejich produktu.... Jedině jde otevřít soubor ze straší verze v nové verzi,ale naopak nelze. Jiná možnost je,že Solid Works umožňuje přetahovat do sestav,či dílů různé importované modely(viz nápověda)... Háček je v tom,že tyto modely nejsou perspektivní v editaci(nelze upravovat jeich rozměry).Jedině lze do nich vyřezávat díry,či přidávat,ale to kolikrát není to pravé ořechové...
Ottawan_88
 
Příspěvky: 21
Registrován: úte 19. kvě 2009 21:54:48

Re: SolidWorks 2009

Příspěvekod kohen » čtv 18. čer 2009 6:58:50

Jedině jak převedeš konstrukci z novějšího na starší je pomocí neutrálních formátů např. parasolid, atd.. Ztrácíš tím ale hystorii modelu !
SolidWorks 2013 - 2014
kohen
 
Příspěvky: 452
Registrován: úte 30. pro 2008 19:20:20

Re: SolidWorks 2009

Příspěvekod Davidbery » čtv 18. čer 2009 7:16:49

I strom historie lze zpetne vytvorit pomoci modulu FEATUREWORKS. Je to ovsem beh na dlouhou trat.
SW 2012 SP5.0 64bit
Uživatelský avatar
Davidbery
 
Příspěvky: 62
Registrován: pon 05. led 2009 8:53:01
Bydliště: Chomutov

Re: SolidWorks 2009

Příspěvekod xgreyj » čtv 18. čer 2009 16:54:26

Díky za rady.Aspoň že tak nějak to jde.
Uživatelský avatar
xgreyj
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř 17. čer 2009 18:55:31

Re: SolidWorks 2009

Příspěvekod inmart » pát 11. zář 2009 13:49:38

Ano...ukládejte díly ve formátu .iges
inmart
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 11. zář 2009 13:47:28


Zpět na Tipy a Triky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků