pomalá a nefunkční verze 2015

pomalá a nefunkční verze 2015

Příspěvekod piposek » úte 02. pro 2014 11:31:23

Chtěl bych poprosit touto cestou o radu, jestli někdo neřešil podobný problém a náhodou nevyřešil.

1. Po přechodu z verze 2013 na verzi 2015 je práce strašně pomalá. Přímo technická podpora solidworksu doporučila nainstalovat poslední ovladač na grafiku a po instalaci nového ovladače je to ještě mnohem pomalejší. Návrat ke staré 2013 není možný, protože v ní nejdou odevřít projekty ze solidu 14.

2. Přestalo fungovat zobrazení informací o komponentu, když na něj v grafické oblasti najedu myší (což je hlavní funkce, proč ho vůbec máme tady nainstalený). Opačně - tedy zobrazení komponentu v grafické části po kliku v seznamu komponentů fungovalo jen než se nainstaloval nový ovladač na grafiku. Takže aktuální stav je že nefunguje ani jedno ani druhé.
piposek
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát 28. lis 2014 11:58:08

Re: pomalá a nefunkční verze 2015

Příspěvekod Chipke » stř 03. pro 2014 12:39:31

No radu jak toto vyřešit samozřejmě mám, ale ta se nehodí na fórum o SWx. Osobně jsem řešil se SW2015 několik podobně zásadních problémů. Bohužel jsem se utvrdil v tom, že co nová verze, to větší šrot. No a když už jsem u toho, tak to napíšu - moje řešení je jiný konstrukční software. Dnes jsem ho zakoupil.
Chipke
 
Příspěvky: 13
Registrován: pon 20. říj 2014 18:21:44

Re: pomalá a nefunkční verze 2015

Příspěvekod alda » stř 03. pro 2014 14:24:58

A který soft jsi pořídíl?
SolidWorks 2013
alda
Administrátor
 
Příspěvky: 231
Registrován: čtv 18. pro 2008 14:48:43
Bydliště: Třebíč

Re: pomalá a nefunkční verze 2015

Příspěvekod Chipke » stř 03. pro 2014 20:36:47

Nakonec jsem po dlouhém rozhodování pořídil kompletně jiný soft - Inventor. Přeci jen celkově co se týče verze 2014 a poté i 2015, to je hrůza a děs. To co fungovalo ve 13, ve 14 funguje tak nějak a něco v 15 už nefunguje. Potom další věci jako omezení v sestavách, kde není doporučeno ( a je problematické ) používání vazby Vzdálenost kde ji budu řídit rovnicí s odkazem na kótu. Kopírování projektu ve 2015 taky má chyby. No a jelikož už tyto chyby byly neúnosné, pustil jsem se jinou cestou. A to celkově. Jinak smozřejmě to co provedli konrétně s eDrawingem, to je taky někomu na pořádných pár facek. A vše ostatním co se na 2015 podíleli taky.
Chipke
 
Příspěvky: 13
Registrován: pon 20. říj 2014 18:21:44

Re: pomalá a nefunkční verze 2015

Příspěvekod piposek » pát 05. pro 2014 10:21:32

Takže po asi 30 e-mailech s technickou podporou přímo z US mi bylo sděleno, že mám grafickou kartu, která není Solidworksem podporována - a to samé i kolegové s různýma grafikama napříč ATI, Intel, Nvidie - a vůbec je nezajímá, že ve staré verzi (2013) nám to všem fungovalo všechno normálně.

Nezobrazování popisků už mají nahlášeno, takže jsem byl akorát přidaný do listu, že budu informován o postupu řešení, až to bude vyřešeno (dosud není).

Nově jsem ještě přišel na to, že se v nové verzi nedá měřit, protože ikonka je zašedlá a nikdo tady u nás na firmě neví, jak to použít. Kdyby někdo věděl, sem s návodem :-)

Suma sumárum... naprosto nepoužitelný soft z toho soudruzi udělali a vedení už velmi vážně uvažuje o přechodu na jiný software než je Solidworks pro projektanty a eDrawings pro výrobu a ostatní uživatele.
piposek
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát 28. lis 2014 11:58:08

Re: pomalá a nefunkční verze 2015

Příspěvekod Chipke » sob 06. pro 2014 17:54:38

Tak koukám, že jsem nebyl jediný, komu tvrdili odborníci, že mám špatnou grafickou kartu ( Quadro 5000 ) a proto že mi to nefunguje koretně ( i když do té doby vše šlapalo jak má ). No pokud bych to měl shrnout, tak se stále ukazuje můj krok s koupí Inventoru jako zcela zásadní a dobrá myšlenka. Alespoň v tom, že se již nebudu muset rozčilovat s technickou výmluvovnou a celým softwarem Solidworks.

Jinak co se ýče rychlosti oprav, tak tam opravdu vývojáři jsou rychlostně na výši. Minimální "čekací" doba na opravu zásadních problémů jsou 4 měsíce a dokonce na řešení jejich omezení to bude 6 let co o problému vědí a co na problém z výšky "kálejí". Opravdu souhrně za více jak 100 litrů ročně opravdu podpora na výši.

Takže přeju pevné nervy v očekávání řešení - já už naštěstí nemusím.
Chipke
 
Příspěvky: 13
Registrován: pon 20. říj 2014 18:21:44

Re: pomalá a nefunkční verze 2015

Příspěvekod misolin » stř 17. pro 2014 15:54:22

Dříve jsem pracoval v Inventoru a nyní jsem nucen dělat v SW. Dost často trpím a mám chuť rozmlátit počítač. Na škole jsem se setkal i se softwary Creo a Solid Edge. Ze svých zkušeností mohu říct, že Inventor je uživatelsky nejpřívětivější, a nejlogičtejší. Nemohu říct, že nejlepší, protože v konstrukci JÚ strojů si vystačíte s relativně jednoduchými funkcemi. SW není špatný ale v základu má funkce nastavené tak dementně, že to snad žádný pozemšťan nemohl vymyslet. Zkrátka to co jde v Inventoru na první pokus, udělám v SW na 2 a více. Nemluvě o tristní vizualizaci svařenců, parodii na toolbox, velikost updatů a jiné. Na Inventoru mě zas vadí jejich schizofrenní ovládání.To je ale na delší diskuzi.
Měření v edrawings 2015 mi funguje bez potíží, jen se nesmí dávat publikovat přes edrawings, ale uložit jako edrawings a povolit měření. Po přechodu na verzi 2015 byla grafika strašně zasekaná. Mám certifikovanou kartu i nejnovější certifikovaný ovladač. Nakonec se ukázalo, že certifikovaný ovladač stojí za *** a instalace nejnovějšího necertifikovaného vše vyřešila (nemluvě o tom, že na mém 6 let starém domácím počítači se starými ovladači vše fungovalo korektně).
misolin
 
Příspěvky: 9
Registrován: úte 30. zář 2014 12:34:44

Re: pomalá a nefunkční verze 2015

Příspěvekod piposek » čtv 18. pro 2014 6:58:35

Necertifikovaný ovladač na svůj pracovní PC nedostanu, jelikož IT z Dánska to nepřekousnou, ikdybych si ho nainstaloval sám, protože jsou to odchovanci HP+MS a co není certifikované Mrkvosoftem se nesmí ani stahovat, natož instalovat. A nepomůže ani úplatek v podobě banánů, které jsou mezi afroevropany oblíbenou komoditou.

S ukládáním mi to taky poradili na technické podpoře přímo z US. Jenže na počítačích bez SW (celá firma krom mechanických inženýrů) je nainstalovaný jen eDrawings a tam to uložit nejde tak, aby to fungovalo - to se musí uložit právě v SW, který mají jen mechanici a kteří se úplně třepou na to, aby znovu ukládali půl milionu mechanických dílů ve firemní databázi (=souborů + sestav) se zaškrtnutým povoleným měřením, aby s nimi mohl pracovat i zbytek firmy.
piposek
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát 28. lis 2014 11:58:08

Re: pomalá a nefunkční verze 2015

Příspěvekod misolin » čtv 18. pro 2014 11:10:47

Měření jsem ale musel povolovat i ve verzi 2014. Máš nainstalovanou verzi Professional?
http://www.edrawingsviewer.com/ed/edraw ... sional.htm
Zkoušel jsem zobrazení komponenty ve stromě po výběru v modelu a taky mi to nefunguje. Na edrawings přeci nemusí být certifikované ovladače ani karta. To musí zkrátka běžet na všem, také napíšu na podporu ať se kluci snaží.
misolin
 
Příspěvky: 9
Registrován: úte 30. zář 2014 12:34:44

Re: pomalá a nefunkční verze 2015

Příspěvekod zeppelin » sob 27. pro 2014 19:48:41

Ahoj, moje zkušenost s grafickou kartou a ovladači je následovná : nezáleží tolik na grafické kartě (dělám v SW 2015 s necertifikovanou kartou ATI 5770) jako na ovladači - ten dovede víc zkazit než karta. Jáke své kartě používám starší ovladač, který si sedl s grafikou a jde to. Na druhé straně pracuji se sestavami o max. jen 100 dílech.
zeppelin
 
Příspěvky: 13
Registrován: stř 16. bře 2011 16:55:45

Re: pomalá a nefunkční verze 2015

Příspěvekod Krauši » pon 01. čer 2015 5:11:27

Ahojky všem, problém s informacemi o dílu při najetí myší na něj, by měl řešit SP03, mám instalaci EDRW z tohoto SP a je to tam v pořádku.
Krauši
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 19. led 2009 8:15:49


Zpět na eDrawings

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník