prosim o radu

Návrhy na zlepšení fóra

prosim o radu

Příspěvekod Mazatrol » pon 30. lis 2009 19:12:09

Na uvod pozdravujem vsetkych profesionalov solidworksu,a prosim o radu ako nakreslit ludsku tvar - ludsku hlavu komplet v 3D.Ci je to mozne v solidu,alebo musim pouzit iny program priklad studio max atd.Ja nie som profesional v tom takze sa stale ucim.A ci by mohol niekto kto to vie ,poradit ako na to.Tak dakujem vsetkym a prajem vela uspechov v praci.
Mazatrol
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 30. lis 2009 18:49:51

Re: prosim o radu

Příspěvekod alda » úte 01. pro 2009 7:23:08

Dobrý den,
netvrdím, že nejde hlava v SolidWorks vymodelovat, ale pro takto organický tvar bych doporučil jiný program - zmiňovaný 3D Studio Max, Modo, Blender (zdarma) a podobné modeláře.
SolidWorks 2013
alda
Administrátor
 
Příspěvky: 231
Registrován: čtv 18. pro 2008 14:48:43
Bydliště: Třebíč

Re: prosim o radu

Příspěvekod lubomir.konecny » čtv 15. bře 2012 9:20:45

Prosím o radu.
Chci vytvořit ve skice obdelník,kružnici, přímku atd. a když kliknu na příslušný znak a chci ho nakreslit, zobrazuje se mi kurzor nějakým křížkem a ne jak doposud, že kurzor změnil tvar na např. přímku.
Něco jsem asi pomačkal nechtě a nemůže se toho zbavit.
Díky za info....
lubomir.konecny
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 15. bře 2012 8:59:54

Re: prosim o radu

Příspěvekod .rf. » čtv 15. bře 2012 11:32:38

Zkuste nahlédnout do doplňkových modulů jestli nemáte zapnutý 2D emulátor.
.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: prosim o radu

Příspěvekod lubomir.konecny » čtv 15. bře 2012 16:05:52

Díky moc...
Funguje.Měl jsem to zapnuté.
Taková blbost a znepříjemnilo mi to celý den dneska...:-)
lubomir.konecny
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 15. bře 2012 8:59:54

Re: prosim o radu

Příspěvekod Rofflik » úte 18. zář 2012 15:30:54

Dobrý den,
mám dělat maturitní práci z CADů a chtěla bych vymodelovat zbraň Tokarev TT 33. Ale zarazila jsem se nad problémem jak sehnat potřebné nákresy součástek. Jediné co mě napadlo je poměřit velikosti z originálu. Neporadil by mi někdo jakým nejjednodušším způsobem se to dá udělat? Děkuji za pomoc
Rofflik
 
Příspěvky: 6
Registrován: sob 15. zář 2012 15:48:51

Re: prosim o radu

Příspěvekod kocour » úte 18. zář 2012 19:32:24

No, najít výkresy k TT 30 nebo 33 bude asi problém, jedině zkusit nějaká ruská fóra. Jinak na netu je dost výkresů jiných zbraní, i když často nekompletních (často se dají sehnat už i přímo CAD modely). Co se týče výkresů mám k dispozici výkresovou dokumentaci (základní) pro STEN a PPS (ty jsou na netu nejčastěji). Druhou možností je sehnat originál a měřit a měřit...
kocour
 
Příspěvky: 19
Registrován: ned 20. úno 2011 9:44:58

Re: prosim o radu

Příspěvekod kocour » úte 18. zář 2012 20:13:07

Ještě jsem si vzpomněl na výkresy stgw44, kdyby byl zájem.
kocour
 
Příspěvky: 19
Registrován: ned 20. úno 2011 9:44:58

Re: prosim o radu

Příspěvekod Rofflik » úte 18. zář 2012 20:19:57

Já jsem právě koukala po nějakých už vymodelovaných ale nenašla jsem nějaký uplně komplet a nebo to bylo v buhvíjakém programu, že jsem to neotevřela. A k tomu stgw44 máš kompletní výkresovou dokumentaci?
Rofflik
 
Příspěvky: 6
Registrován: sob 15. zář 2012 15:48:51

Re: prosim o radu

Příspěvekod kocour » úte 18. zář 2012 21:10:27

Modely jsou na tom dost špatně - většinou jen těla -takhle je k dispozici třeba reciever od AK nebo sa vz. 58. Od stenu a pps jsou výkresy v pohodě - to by byla jednoduchá práce. Jak je to s úplností u stgw. nevím - tam je problém, že je skoro celý lisovaný z plechu a tudíž modelovat to dá dost práce. Jako pistoli bych měl ještě M 1911(Colt).
kocour
 
Příspěvky: 19
Registrován: ned 20. úno 2011 9:44:58

Re: prosim o radu

Příspěvekod Rofflik » stř 19. zář 2012 13:01:19

Já musím právě vymodelovat celou funkční věc a trochu jsem se zasekla na tom co bych si měla vybrat za téma. A jediný co mi přišlo trochu reálný, hlavně kvůli tomu že nevím kde bych měla shánět tu výkresovou dokumentaci, právě ten Tokarev protože ho máme doma. A ten colt máš celou dokumentaci k tomu?
Rofflik
 
Příspěvky: 6
Registrován: sob 15. zář 2012 15:48:51

Re: prosim o radu

Příspěvekod Rofflik » stř 19. zář 2012 15:35:24

A ještě mám dotaz, když mám kompletní sestavu v SolidWorks eDrawing dají se z toho nějak vytáhnout rozměry? Sice tam nějaká funkce změřit je ale mě nefunguje.
Rofflik
 
Příspěvky: 6
Registrován: sob 15. zář 2012 15:48:51

Re: prosim o radu

Příspěvekod .rf. » stř 19. zář 2012 17:10:47

V eDrawings lze zřejmě odměřovat až od verze Professional http://www.edrawingsviewer.com/ed/edrawings-professional.htm.
.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: prosim o radu

Příspěvekod kocour » stř 19. zář 2012 18:53:44

Ten colt je celý - základní rozměry bez tolerancí, ale to asi není potřeba. Výkresy jsou samozřejmě v palcích a ve formátu pdf. Kam je mám poslat?
kocour
 
Příspěvky: 19
Registrován: ned 20. úno 2011 9:44:58

Re: prosim o radu

Příspěvekod Rofflik » stř 19. zář 2012 20:11:20

Moc ti děkuju!!! Na katerina.bosmanova@seznam.cz
Rofflik
 
Příspěvky: 6
Registrován: sob 15. zář 2012 15:48:51

Re: prosim o radu

Příspěvekod kocour » stř 19. zář 2012 20:15:15

odesláno
kocour
 
Příspěvky: 19
Registrován: ned 20. úno 2011 9:44:58

Re: prosim o radu

Příspěvekod Rofflik » pon 01. říj 2012 14:55:52

Nemáte někdo prosím kompletní výkresovou dokumentaci V3S ??
Rofflik
 
Příspěvky: 6
Registrován: sob 15. zář 2012 15:48:51

Re: prosim o radu

Příspěvekod kosta2 » sob 02. lis 2013 13:46:57

prosil bych o radu jak bych mnel udelat presnou kopii pocitacovy bedny AeroCool XPredator X1 Devil Red Edition ale vubec my to nejde nemoh by my nekdo poradit nebo pomoct :D dekuju
kosta2
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 01. lis 2013 23:42:57


Zpět na Fórum

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník