MechSoft pro Solidworks

MechSoft pro Solidworks

Příspěvekod Zbynecek » úte 23. bře 2010 13:53:43

Ahoj
Nemohu dostat (jako dopňkový modul) MechSoft 2004 do SolidWorks 2010 (64). Nevíte někdo jak to vyřešit?
Zbynecek
 
Příspěvky: 46
Registrován: pát 05. úno 2010 15:13:05
Bydliště: Kladno

Re: MechSoft pro Solidworks

Příspěvekod Kolin18 » stř 11. kvě 2011 13:52:25

Mám podobný problém, taky nemůžu dostat další doplňkový modul a nemůžu nikde najít napovědu jak je tam nastavit... dík
Kolin18
 
Příspěvky: 1
Registrován: úte 10. kvě 2011 21:34:07

Re: MechSoft pro Solidworks

Příspěvekod Pepa_71 » čtv 19. kvě 2011 9:09:49

Nazdar pánové, musím vás zklamat. Mechsoft 2004 je 32bit aplikace a nespolupracuje s 64b SolidWorksem. A vzhledem k tomu že už se dál nevyvýjí je nejlepší na něj zapomenout nebo se vrátit na 32b.
Pepa_71
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř 15. dub 2009 14:50:31

Re: MechSoft pro Solidworks

Příspěvekod kohen » pát 20. kvě 2011 6:09:56

Mechsoft pro SolidWorks nahradil TDS technik.http://www.tds-technik.cz/sldworks/
Dále je možné využít PartSolution - pokud je placený je v něl skoro vše.
SolidWorks 2013 - 2014
kohen
 
Příspěvky: 452
Registrován: úte 30. pro 2008 19:20:20

Re: MechSoft pro Solidworks

Příspěvekod toskano » čtv 05. dub 2012 9:50:36

Mechsoft má větší databázi než toolbox? Jestli ano, tak nevíte kde ho sosnout???
děkuji....:)
toskano
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát 06. led 2012 14:35:10

Re: MechSoft pro Solidworks

Příspěvekod kohen » pát 06. dub 2012 7:00:57

Přínos v mechsoftu nevidím ani tak v databázi jako ve výpočtech a návrhu modelu dle zadaných parametrů.
SolidWorks 2013 - 2014
kohen
 
Příspěvky: 452
Registrován: úte 30. pro 2008 19:20:20

Re: MechSoft pro Solidworks

Příspěvekod toskano » pát 06. dub 2012 10:07:38

Tak to je škoda, protože od toolboxu jsem očekavál větší a jednotnější databázi.
příklad: tyč IPE beru z norem DIN, 4HR (jekl) tahám z norem ISO. Na výkrese je potom od každého něco :(
toskano
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát 06. led 2012 14:35:10

Re: MechSoft pro Solidworks

Příspěvekod zeppelin » úte 10. dub 2012 19:35:59

Zdravím,chci ve firmě doporučit strojírenskou nástavbu pro SW 2012 64bit. Nástavbu Mechsoft 2002 jsem používal ve spojení s AutoCadem 2002 už dříve dost se mi líbíla. Čtu v příspěvku, že Mechsoft stejně podporuje jen 32 bitů, tak bych šel do TDS Technik. Může mi někdo říct, zda podporuje 64 bit, v čem je lepší databáze spoj. materiálu než ToolBox a jak se dá využít Bonus - 2D nadstavba pro 2D Editor (DWG editor)?
Díky za odpově´D.
zeppelin
 
Příspěvky: 13
Registrován: stř 16. bře 2011 16:55:45

Re: MechSoft pro Solidworks

Příspěvekod kohen » stř 11. dub 2012 6:53:11

Odkaz na web TDS technik je uveden přímo v tomto příspěvku = na pordobnosti ti určitě ochotně odpoví. Osobně nevidím přínos TDS techniku (dříve Mechsoftu) v tom, že obsahuje databázi součástek, ale v tom, že je možné využít přímé modelování dle zadaných parametrů (např. Mechsoft vymodeluje díl oz. kolo dle zadaných parametrů). Kdo chce konstrukci alespoň trochu rozumět, tak si stejně návrhy počítá sám a nástavba pro něho ztrácí smysl. Kdo používá normalizované součásti (např. šrouby) do skutečné konstrukce = propojeno s kusovníky, PDM,ERP stejně nepoužívá ani Toolbox, ani Mechsoft, ale vlastní součásti, které mají přiřazené potřebné informace a propojení na výše zmiňované systémy.
SolidWorks 2013 - 2014
kohen
 
Příspěvky: 452
Registrován: úte 30. pro 2008 19:20:20

Re: MechSoft pro Solidworks

Příspěvekod zeppelin » čtv 12. dub 2012 14:18:42

2 kohen
Dík za odpověď, nechám to chvíli uležet a musím zatím zjistit ty budoucí firemní zvyklosti.
zeppelin
 
Příspěvky: 13
Registrován: stř 16. bře 2011 16:55:45


Zpět na Toolbox

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník