problém s toolboxem - dokument je již otevřen

problém s toolboxem - dokument je již otevřen

Příspěvekod Roman Špaček » pát 16. led 2009 13:13:16

Zdravím,
rád bych se zeptal,zda-li nemýváte někdy podobný problém, připadně jak jej vyřešit. Jednoduše při vkládání spojovacího materiálu do sestavy (v mám případě právě lisovací šroub) se stane, že tento šroub při přetažení není vidět, jen jsou vidět vazby a po odmáčnkutí tlačítka myší mi napíše SW hlášku : Dokument s názvem "XXXXX" je již otevřen.Chcete zobrazit tento otevřený dokument ? .
pokud dám ano, šroub se mi objeví (občas správně orientován,občas ne),ale toolbox se mi zavře a musím druhý šroub vkládat znova a následuje stejná hláška. Při vkládání více šroubu je to na zblbnutí. Pokud při otázce dám NE nic se nestane a toolbox se také zavře. náhled jak to vypadá je přiložen.
Stává se mi to pouze občas a je jedno jaká je to součást z toolboxu. Někdy je to šroub, někdy matka ,někdy podložka...
Nemáte někdo zkušenosti/nápad jak to vyřešit ? Díky moc
Přílohy
toolbox.jpg
toolbox.jpg (176.15 KiB) Zobrazeno 4298 krát
Roman Špaček
 
Příspěvky: 44
Registrován: pon 05. led 2009 10:19:03

Re: problém s toolboxem - dokument je již otevřen

Příspěvekod kohen » úte 24. bře 2009 14:45:50

Tento problém jsem míval, když jsem vkládal šroub a ten byl použit v otevřené sestavě = model již byl otevřen.
Obešel jsem to tak, že kontrétní díl jsem si otevřel (samostatně) a při vložení dílu do sestavy se objevuje ve feature manageru nabídka otevřených dílů pro vložení. Přímé přetažení šroubu do plochy sestavy proběhlo bez problémů.
SolidWorks 2013 - 2014
kohen
 
Příspěvky: 452
Registrován: úte 30. pro 2008 19:20:20

Re: problém s toolboxem - dokument je již otevřen

Příspěvekod Mildo » čtv 02. dub 2009 5:32:37

Popis: to nie je problém v Toolboxe
Takže SW ti píše hlášku, lebo si ten šroub nekajo nechtiac otvoril - to znamená, že ho máš otvorený (pozri v okne, príp. sa prepni cez Ctrl-Tab). Tá hláška je presne terminovaná "že ho máš otvorený". Niekedy sa toto otvorenie dá využiť, keď vkladáš skrutku do fest veľkej zostavy tak, že si pripravíš natočenie zostavy a klasicky cez vložiť a zo zobrazenej ponuky (otvorených súborov) vyberieš daný diel, zostavu (skrutka, pérovka, podložka, matica) ...
Domáca úloha: vyskúšať !
...jaký si to udeláš, takový to máš !!!
Mildo
 
Příspěvky: 125
Registrován: úte 31. bře 2009 7:07:22
Bydliště: Maroko

Re: problém s toolboxem - dokument je již otevřen

Příspěvekod Roman Špaček » čtv 09. dub 2009 6:02:04

díky za reakce, bohužel tak jednoduché to není. V pozadí nic otevřeného nemám, ani se náhodně nic neotevře.. Ano, je možné,že v sestavě se již takovýho šroub objevuje, ale není důvod, abych jej už nemohl přidat znova přes toolbox.Musím jej pak přidávat po jednom kuse a vždy musím potvrdit tabulku s velikostí šroubu,délkou atd..přičemž dokud to nepotvrdím,tak se mi ani "přetáhnutý šroub z toolboxu" neobjeví. Což se občas také stane, že šroub mám zavazben úplně jinak. Což nakonec dělá z toolboxu nepoužitelnou věc a je jednoduší vkládat spojovací materiál stejně jako díly do sestavy.. Nakonec ještě jedna perlička, že následně při uložení se občas stane, že SW chce zvlášť uložit i šrouby (zřídka kdy,ale stává se). Příčemž uloženy již jsou a přepsat samozřejmně nejdou, protože jsou právě používány. Tak mi nezbyde nic jiného, než při ukládání párkrát kliknout na storno, následně vypnout/zapnout SW a doufat, že sestava je OK. Což se občas také stane, že šrouby nejsou definované a SW je nově generuje...
Tímto se mi stává toolbox nepoužitelným... :(
Roman Špaček
 
Příspěvky: 44
Registrován: pon 05. led 2009 10:19:03

Re: problém s toolboxem - dokument je již otevřen

Příspěvekod kohen » čtv 09. dub 2009 6:26:30

Pokud při uložení sestavy SWvyzívá, aby jsi uložil znovu šrouby z Toolboxu mrkni na nastavení vlastností, viz. obr.
Přílohy
Vlastnosti.jpg
SolidWorks 2013 - 2014
kohen
 
Příspěvky: 452
Registrován: úte 30. pro 2008 19:20:20

Re: problém s toolboxem - dokument je již otevřen

Příspěvekod Roman Špaček » úte 14. dub 2009 6:38:43

ok,Díky. Neměl jsem zaškrtnuté. Uvidíme, co se změní :)
Roman Špaček
 
Příspěvky: 44
Registrován: pon 05. led 2009 10:19:03


Zpět na Toolbox

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník