Toolbox nenasiel spravnu konfiguraciu

Toolbox nenasiel spravnu konfiguraciu

Příspěvekod peet78 » pon 03. srp 2009 9:09:52

Dobry,

solidworks 2008

- vo firme mame nasledujuci problem, mame toolbox na servri a z neho tahaju dalsi styria uzivatelia data vratane toolboxu, stava sa nam ze po nahodeni spojovaku do zostav save-nuti sa po znovu otvoreni neobjavia spravne velkosti spojovaku, proste kde mala byt skrutka M10 je zrazu M6

viete mi niekto poradit ?
Dakujem
peet78
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 03. srp 2009 9:03:47

Re: Toolbox nenasiel spravnu konfiguraciu

Příspěvekod Roman Špaček » pon 10. srp 2009 5:17:55

Zdravím,
jediné co můžu říci, že se nám pravidelně stává to samé. Toolbox sice nemáme na serveru,ale výsledek je zcela stejný. Resp. po otevření sestavy se nezinicializují správné konfugurace spojovacího materiálu a obvykle je potřeba vše manuálně opravit. Což v sestavách s mnoha variantami bývá problém. Bohužel nám nikdo nedokázal poradit, co s tím. Jediné, na co jsme přešli, že si pomalu začínáme dělat vlastní databázi spojováku, kterou máme mimo toolbox a s ní zatím žádný problém nenastal..
Je to řešení bohužel "přes koleno" ,ale jiné jsme zatím nenašli..
Roman Špaček
 
Příspěvky: 44
Registrován: pon 05. led 2009 10:19:03

Re: Toolbox nenasiel spravnu konfiguraciu

Příspěvekod Mildo » sob 17. říj 2009 19:29:55

v Odl Manufactury sa to riešilo nasledovne: pred zavedením SW obehli par firiem "tí ktorí ho mali používať" a vzniklo toto: spojovák sa vytváral postupne ako bol potrebný a to v max miere s dielmi vytvorenými z Toolboxu, ale! vždy osekať konfiguráciu na konkrétny jedinečný diel s komplet vlastnosťami pre automatický kusovník a ukladalo sa to do PDM. ....a funguje to uz 4,5 roka, je z toho pekná - funkčná- knižnica.
Načo do konkrétnej zostavy ťahať skrutku M6-35 ( .... pri neodstránení s 863 konfiguráciami ??? )
Re: pri akejkoľvek nezhode v načítavaní SW si vždy sám vyberie Default-nú konfiguráciu...je tak nalinkovaný...
Naposledy upravil Mildo dne čtv 22. říj 2009 7:56:46, celkově upraveno 1
...jaký si to udeláš, takový to máš !!!
Mildo
 
Příspěvky: 125
Registrován: úte 31. bře 2009 7:07:22
Bydliště: Maroko

Re: Toolbox nenasiel spravnu konfiguraciu

Příspěvekod kohen » pon 19. říj 2009 7:27:48

Mohu potvrdit. Vlastní šrouby jednotlivé velikosti. Na začátku trochu pakárna s vytvářením knihovny, ale potom je pohoda a hlavně jistota.
SolidWorks 2013 - 2014
kohen
 
Příspěvky: 452
Registrován: úte 30. pro 2008 19:20:20

Re: Toolbox nenasiel spravnu konfiguraciu

Příspěvekod lapip » pon 19. říj 2009 8:10:45

Mohu potvrdit když se s tím začíná je to strašná ,,onanie,, ale potom už to jde opravdu samo
KOUPIL JSIS SOLIDWORKS A ČEKAL JSI, ŽE SE BUDE CHOVAT JAKO INVENTOR?
TAK TO JSI NA OMYLU KAMARÁDE. NAUČ S EPOUŽÍVAT POŘÁDNÝ PROGRAM A PAK SI STĚŽUJ.

VŠE SE TOČÍ KOLEM MYŠI A PROTO MÁM MYČ I KULIČKU :D
lapip
 
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 12. úno 2009 16:21:12
Bydliště: Ostrava

Re: Toolbox nenasiel spravnu konfiguraciu

Příspěvekod LOPOLLOPOL » úte 24. dub 2012 9:01:55

JAK VYTVOŘÍM TAKOVOUTO KNIHOVNU?
LOPOLLOPOL
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon 20. črc 2009 19:42:08

Re: Toolbox nenasiel spravnu konfiguraciu

Příspěvekod kohen » stř 25. dub 2012 6:31:54

Jednoduše.
Vymodeluješ si díl (nebo upravíš hotový díl) a vytvoříš mu všechny konfigutace, pro každou konfiguraci vyplníš vlastnosti, které se poté zapisují do kusovníku ERP, PDM, atd..
Není to nic převratného, v podstatě vytváříš modely namíru.
SolidWorks 2013 - 2014
kohen
 
Příspěvky: 452
Registrován: úte 30. pro 2008 19:20:20

Re: Toolbox nenasiel spravnu konfiguraciu

Příspěvekod tomatom » pon 08. dub 2013 20:14:00

jj tez to tak delame teda nedelame uplne vse proste potrebuji sroub tak si ho udelam,a kdyz je naperes do PDM tak jsou dily zamcene proti uprave, a tam kde je ikonka TB si das slozky ktere te namseruji ke konkretnim tvym opakujicim modelum tedy tvemu osobnimu TB
tomatom
 
Příspěvky: 55
Registrován: pon 10. led 2011 20:32:48

Re: Toolbox nenasiel spravnu konfiguraciu

Příspěvekod pepe » čtv 11. dub 2013 8:29:03

Zdravím, dejte si bacha na zatržítko v Možnostech systému>Průvodce dírama/Toolbox.. Je tam zatržítko Toto je výchozí složka pro vyhledávání součástí Toolbox.
Jestli máš zatrženo a někdo ti pošle sestavu včetně spojováku, tak se nenačtou toolbox díly z adresáře sestavy ale z tvého adresáře Toolbox!! To pak může vést k otevření nesprávných konfigurací..
pepe
 
Příspěvky: 67
Registrován: stř 20. úno 2013 16:02:24

Re: Toolbox nenasiel spravnu konfiguraciu

Příspěvekod Mildo » sob 31. srp 2013 22:32:59

Môžem pridať vlastnú ne-skúsenosť?
Podľa mňa je to vždy nastavené v samotnej zostave.
Stačí, že sa pustíte do konfigurácie viac ako je Default a už sa to ide samo.
- nikto nekontroluje nastavenie Add1, že v druhej konfigurácii čo sa má ako udiať, väčšinou sa to v tej druhej potláča, preto odporúčam vypnúť a potlačiť to kontrolovane = ručne
- medzičasom si človek, často ani nie sám od seba, potrebuje predĺžiť skrutku, tak ju navolí zase len pre jednu?,túto? všetky konfigurácie? No a to je Add2, správne je prekliknúť sa na všetky konfigurácie... a to sú hneď iné kusovníky ...
Veľa šťastia v klikaní !!!
Přílohy
Add1.jpg
bez komentára
Add2.jpg
asi tak
...jaký si to udeláš, takový to máš !!!
Mildo
 
Příspěvky: 125
Registrován: úte 31. bře 2009 7:07:22
Bydliště: Maroko

Re: Toolbox nenasiel spravnu konfiguraciu

Příspěvekod bledo » stř 25. úno 2015 8:04:20

Moj názor je taký, že keby fungoval toolbox správne tak ako má, tak by sa dali používať inteligentné skrutky, kt. si ťahajú údaje prave z toolboxu, a na zakade konfiguacii v sučiastke vedia zvoliť správnu velkosť závitu a dlžku skrutky ku diere... Kedže si vytvarame tiež vlastnu databazu normalizovaných dielov, tak ako to bolo tu spominané, tak ich nepoužívame. A aj keby to fungovalo tak máme verziu 2010 a tam sa nedaju vkladať automaticky ku skrutkám aj podložky pod hlavu skrutky.
bledo
 
Příspěvky: 8
Registrován: pon 26. kvě 2014 5:59:16


Zpět na Toolbox

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník