Reklama / Backlinky

Rady ohledně modelování forem

Re: Rady ohledně modelování forem

Příspěvekod Harry666 » úte 09. bře 2010 12:44:19

zdarec, já dělám formy v SW už asi 2 roky a myslím že bych taky chtěl protikus k této součásti, jinak si myslím že samotné zaformování by nemuselo být tak složité.Taky záleží na materiálu, na přesnosti- se kterýma rozměrama jde trošku hýbat(upravit k obrazu svému).... myslím, že by se to dalo řešit aji bez šíbrů, a šikmých kolků...(samozdřejmě záleží na protikusu, nebo na co to přijde nasadit, nebo co se stím bude dělat...)
A já, jsa nuzák mám jen své sny. Rozprostřel jsem své sny pod tvé nohy. Našlapuj měkce, neboť šlapeš po mých snech".
-->
Harry666

Příspěvekod Zbynecek » úte 09. bře 2010 18:59:11

Ke vší smůle, se mi kouše počítač. (udělal jsem si Raid5 pole a začalo mi to padat) Budu muset to cele přeinstalovat a zbavit se toho pole. Ale až to rozchodím, tak se taky přidám. Jestli teda už nebude pozdě. No v každém případě se pak kouknu jak to dělají jiní.
-->
Zbynecek

Příspěvekod Honza » úte 09. bře 2010 19:41:09

Harry666 píše:zdarec, já dělám formy v SW už asi 2 roky a myslím že bych taky chtěl protikus k této součásti, jinak si myslím že samotné zaformování by nemuselo být tak složité.Taky záleží na materiálu, na přesnosti- se kterýma rozměrama jde trošku hýbat(upravit k obrazu svému).... myslím, že by se to dalo řešit aji bez šíbrů, a šikmých kolků...(samozdřejmě záleží na protikusu, nebo na co to přijde nasadit, nebo co se stím bude dělat...)

Samozřejmě když máš s formama zkušenosti, je jasné, že bys některé partie chtěl udělat jinak. Koukáš na funkci výlisku , resp. princip formy aby byla výroba co nejlevnější, což se mi zdá z tvé pozice logické. Já jsem toto vymodeloval záměrně, aby tam ten šíbr i šikmý vyhazovač byl, a načrtnul třídeskový systém (forma bez horkého vtoku se vstřikováním doprosřed výlisku). Aby tam byly obsaženy aspoň nějaký principy, a aby to nebyla forma typu placka-na placku :-) To je o ničem. Jde pouze o takový nástin jak by ta forma, principelně mohla vypadat. Pokud máš konkrétnější požadavek na konkrétní díl, nebráním se a můžeme čerpat z něčeho jiného....
-->
Honza

Příspěvekod kohen » stř 10. bře 2010 10:41:00

Super že se přidávají další, kteří jsou ochotni sdílet informace.
Myslím, že z počátku je hlavní s něčím začít, ono se to potom nějak vyvine.
-->
kohen

Příspěvekod Harry666 » čtv 11. bře 2010 7:13:12

Honza píše:Samozřejmě když máš s formama zkušenosti, je jasné, že bys některé partie chtěl udělat jinak. Koukáš na funkci výlisku , resp. princip formy aby byla výroba co nejlevnější, což se mi zdá z tvé pozice logické. Já jsem toto vymodeloval záměrně, aby tam ten šíbr i šikmý vyhazovač byl, a načrtnul třídeskový systém (forma bez horkého vtoku se vstřikováním doprosřed výlisku). Aby tam byly obsaženy aspoň nějaký principy, a aby to nebyla forma typu placka-na placku :-) To je o ničem. Jde pouze o takový nástin jak by ta forma, principelně mohla vypadat. Pokud máš konkrétnější požadavek na konkrétní díl, nebráním se a můžeme čerpat z něčeho jiného....

jn.. je fakt že kdyby to bylo moc jednoduchý, tak to tu řešíme zbytečně... jinak si myslím že horká tryska by se do tohodle aji docela hodila - celkem tenký stěny na to jak je to vysoký a široký (podle mě),teda záleží na tom jak máš nakonstruovanej zbytek(hlavně vtoková část)a taky na materiálu- typuju buď PA nebo ABS nebo tak něco...No každopádně na začátek je tahle součást určitě dobrá-ošahat si nástroje na formy a tak... Hodně štěstí
A já, jsa nuzák mám jen své sny. Rozprostřel jsem své sny pod tvé nohy. Našlapuj měkce, neboť šlapeš po mých snech".
-->
Harry666

Příspěvekod Roman Špaček » úte 16. bře 2010 7:26:27

zdravím pánové,
jsem rád, že se tu otevřelo i takovéto téma. Rád se také přiučím. U nás ve firmě dělá výlisky pouze jeden koustruktér, avšak vedení se rozhodlo, že to budu dělat i já a ještě jeden další. Bohužel se jim nedá vysvětlit, že to není záležitost "hodin" ale zkušeností. Tak jsem zvědav jak dopadne moje první práce.. Myslím, že by se tu hodili informace, jak samotné výlisky kreslit, co dodržovat,.. nicméně na druhou stranu ne každý takové informace rád pouští, tak snad se někdo najde :)
-->
Roman Špaček

Příspěvekod kohen » úte 16. bře 2010 7:46:14

Doufám, že toto slibně otevřené téma nezůstane jen u tlachání. Tato oblast mne zajímá, ale bohužel nejsem ten kdo má s výlisky zkušenosti. Tak uvidíme co bude.
-->
kohen

Příspěvekod Honza » úte 16. bře 2010 20:50:44

kohen píše:Doufám, že toto slibně otevřené téma nezůstane jen u tlachání. Tato oblast mne zajímá, ale bohužel nejsem ten kdo má s výlisky zkušenosti. Tak uvidíme co bude.

Ano mili konstrukteri, jak jsem slibil, nic jsem nestihl, neb jsem musel narychlo odjeti sluzebne do nemecka. Vydrzte, sliby vetsinou plnim.. Ke konci tydne snad sem neco supnu...
-->
Honza

Příspěvekod Zbynecek » pon 22. bře 2010 21:52:16

Ahoj
Než Honza nám sem dá ten modelový příklad, tak jsem zatím dám návrh 8násobné formy s horkým vtokem. Je to poprvé co jsem při své konstrukci použil horký vtok. V tom připojeném souboru je obrázků víc.
Pokovaď bys jste měli návrh na jiné řešení konstrukce formy pro tento výlisek, tak sem sním.

Obrázek
Přílohy
Grafický náhled formy Uzávěr.pdf
Toto je soubor v PDF, snad se připojil.
(1.91 MiB) 26 krát
-->
Zbynecek

Příspěvekod kohen » úte 23. bře 2010 7:42:31

Pěkné, moc pěkné!
-->
kohen