Vymezovací rámeček do uživ. vlast.

Vymezovací rámeček do uživ. vlast.

Příspěvekod maja1 » pát 19. zář 2014 6:13:07

Zdravím,
měl bych dotaz na plechaře (nebo i ty, kteří prostě budou vědět :) ). Potřeboval bych vypsat šířku a délku vymezovacího rámečku do uživatelských vlastností dílu. Je to možné? (je to z důvodu zápisu polotovaru na výkres. Např.: P 2 - 10x10). Hodnoty jsem našel "pouze" v tabulce přířezů a do vlastností mi vypsat nejde :\.

Díky za tipy a rady.
maja1
 
Příspěvky: 24
Registrován: úte 26. črc 2011 6:33:20

Re: Vymezovací rámeček do uživ. vlast.

Příspěvekod kohen » pát 19. zář 2014 6:34:03

Když použiješ referenční kótu na rámeček rozvinu, tak není problém kóty použít do vlastností modelu a nechat vypsat do razítka. Mělo by jít i v úpravě razítka odkazovat se na položku v tabulce přířezů.
SolidWorks 2013 - 2014
kohen
 
Příspěvky: 452
Registrován: úte 30. pro 2008 19:20:20

Re: Vymezovací rámeček do uživ. vlast.

Příspěvekod maja1 » pát 24. říj 2014 8:10:15

To sice ano, ale pro každý nový plechový díl bych musel vytvářet nové kóty (mohl bych je třeba stejně pojmenovávat, ať se ve vlastnostech vždy dobře přepíší) a tomu se chci vyhnout. Potřeboval bych univerzálnější řešení.
maja1
 
Příspěvky: 24
Registrován: úte 26. črc 2011 6:33:20

Re: Vymezovací rámeček do uživ. vlast.

Příspěvekod QBczech » pát 24. říj 2014 10:23:04

Asi bych se držel toho co píše kohen s tou referenční kótou. Zkusil jsem vytvořit šablonu s těma referenčníma
kótama a rovnou sem tam hodil vlastnost která se na ně odvolává. Mělo by ten jen jediný háček. V šabloně musí být prvek Základní plech, tzn. že nezačínáš modelovat "na čistým papíru", ale úpravou plechu. V razítku výkresu pak použiješ poznámku s $PRPSHEET:"<tvoje vlastnost>"
Šablonu pro 2014 přikládám, kdyby s ní byl problém, nebo máš starší verzi, ozvi se.
Plech s rámečkem.PRTDOT
(140.5 KiB) 174 krát


BTW:
kohen píše:Mělo by jít i v úpravě razítka odkazovat se na položku v tabulce přířezů.
Nepřišel jsem na to jak. Poznámka musí být spojená s modelem odkazovou čárou a tabulka přířezů musí být aktualizovaná.
Uživatelský avatar
QBczech
 
Příspěvky: 72
Registrován: čtv 04. zář 2014 11:38:01

Re: Vymezovací rámeček do uživ. vlast.

Příspěvekod maja1 » čtv 06. lis 2014 10:33:40

No, ale když přidám ohyby, tak už se mi délka ani šířka rozvinutého plechu neupravuje :\
maja1
 
Příspěvky: 24
Registrován: úte 26. črc 2011 6:33:20

Re: Vymezovací rámeček do uživ. vlast.

Příspěvekod QBczech » čtv 06. lis 2014 16:27:37

Možná ještě vyzkoušej Uvolnit a Potlačit Rozvinutý tvar a obnovit model klávesovou zkratkou Ctrl+Q
V horní části stromu prvků je položka: Tabulka přířezů - pokud je u ní ikonka zeleného kolečka se šipkama, tak potřebuje aktualizaci. Klikni na ni pravým a dej aktualizovat.
Snad to pomůže.
Uživatelský avatar
QBczech
 
Příspěvky: 72
Registrován: čtv 04. zář 2014 11:38:01


Zpět na Plechový díl

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník