Import Inventor sestav do solidworksu

Import Inventor sestav do solidworksu

Příspěvekod mrnis » pát 17. čer 2011 22:25:49

Zdravim, prosím poradí někdo, jak nastavit místo pro ukládání dílu sestavy, kterou importujete do solidworksu?? V podstatě když otevřu Inventoráckou sestavou v solidu, začne ukládat jednotlivé díly vždy do složky, s kterou jsem pracoval třeba před 10 minutama, kde neni ani ta sestava.. Dost mě to otravuje pak dohledávat díly té sestavy a přemisťovat to ručně.

Díky moc
mrnis
 
Příspěvky: 13
Registrován: pát 17. čer 2011 17:29:24

Re: Import Inventor sestav do solidworksu

Příspěvekod MAD_BOXs » ned 19. čer 2011 9:05:29

Vytvořím si nový adresář, do něho nakopíruju ten soubor z Inventoru a odtud ho dám otevřít. Pak kopírovat projekt a dát uložit do nového, prázdného adresáře. A musí být všechny soubory uloženy v tom novém adresáři. Vše ostatní potom smažu. Takhle mě to funguje bez problémů.
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
www.indops.cz
MAD_BOXs
 
Příspěvky: 87
Registrován: čtv 29. led 2009 17:59:48

Re: Import Inventor sestav do solidworksu

Příspěvekod mrnis » ned 19. čer 2011 12:51:30

To by nepochybně šlo, ale je to takovej "nic moc" postup. Mě jde o to, zda to nejde rovnou nějak udělat, ať se to ukládá tam kam chci. Přeci jenom pak hledat kde jsou ty soubory a mazat je a to všechno při práci dost otravuje a zdržuje..
mrnis
 
Příspěvky: 13
Registrován: pát 17. čer 2011 17:29:24

Re: Import Inventor sestav do solidworksu

Příspěvekod MAD_BOXs » ned 19. čer 2011 19:46:40

Ještě, z čeho to otevíráš? Někam to máš snad nahraný.
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
www.indops.cz
MAD_BOXs
 
Příspěvky: 87
Registrován: čtv 29. led 2009 17:59:48

Re: Import Inventor sestav do solidworksu

Příspěvekod mrnis » pon 20. čer 2011 19:31:13

Sestava je např. v jedné složce a díly k tomu v dalších složkách různě po podnikovém serveru. Proto je pro mě otravné hledat kam se ty soubory uložili a mazat je nebo přesouvat. V podniku se rozhodli přejit na solid, a tak vše převádím, ale někdy se v ruzných sestavách používá jeden díl a solid vždy z jedne sestavy převede znova vše a uloží a musím součást pak nahrazovat apod. Nejvíc mě vytáčí ale, jak uloží ty díly někam kam se mu zalíbí, např. do složky s kterou jsem pracoval před 10 min.
mrnis
 
Příspěvky: 13
Registrován: pát 17. čer 2011 17:29:24

Re: Import Inventor sestav do solidworksu

Příspěvekod MAD_BOXs » pon 20. čer 2011 21:26:03

Nj, ale to ti opravdu nezbude nic jiného, než to co jsem ti psal poprvé.
On si solid musí někde ty soubory rozbalit a bohužel, když mu neřekneš kam, tak si je vybalí do posledního - otevřeného adresáře. Potřebuje prostě temporary.
Pokud to otevíráš někde ze síťového zdroje, tak mu nic jiného nezbývá. Nevím proč se bráníš tomu postupu, přitom to je asi nejbezpečnější způsob jak nepřijít o díly otevírané z jiných adresářů. Chce si to jen zvyknout na tuto fiziologii.
Byl jsem svědkem toho, že pracovníci pracující v inventoru taky měli díly různě po síti a něco na druhých počítačích a když došlo k pádu serveru tak bylo vymalováno. Nespustili bezchybně jedinou sestavu. Proto každému doporučuji kopírovat projekt i s výkresy do nového adresáře a ten zálohovat a vím, že mám bezpečně všechny díly na poskládání sestav.
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
www.indops.cz
MAD_BOXs
 
Příspěvky: 87
Registrován: čtv 29. led 2009 17:59:48

Re: Import Inventor sestav do solidworksu

Příspěvekod mrnis » úte 21. čer 2011 17:35:49

No já bych právě chtěl vědě, jak mu říct, kam to má ukládat. Začal jsem to dělat tak, že otevřu nový dál,udělám skicu s jednou čarou např. a uložim do složky někam. Solid pak ukládá soubory do té složky.

Každopádně díky za rady, budu to dělat tak no.

Jinak takovej je požadavek v práci, aby se v sestavách používalo co nejvíce dílů ze starejch verzí a na serveru byl uložen jen jeden, nesmí se opakovat v jiné složce.
mrnis
 
Příspěvky: 13
Registrován: pát 17. čer 2011 17:29:24

Re: Import Inventor sestav do solidworksu

Příspěvekod kohen » stř 22. čer 2011 6:33:44

Co takhle použít PDM ?!
SolidWorks 2013 - 2014
kohen
 
Příspěvky: 452
Registrován: úte 30. pro 2008 19:20:20

Re: Import Inventor sestav do solidworksu

Příspěvekod mrnis » stř 22. čer 2011 16:43:20

Mým úkolem je právě převod z inventoru do solidu a naházet to do PDM.. Bohužel je za ty roky v tom takovej bordel, že mi z toho asi hrábne za chvíli :-D
mrnis
 
Příspěvky: 13
Registrován: pát 17. čer 2011 17:29:24


Zpět na Sestava

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


cron