Rozmery - konfiguracie

Rozmery - konfiguracie

Příspěvekod Optheron » úte 28. dub 2015 13:14:38

Zdravím,

mám učko, ktoré sa používa v zostave s dvomi rozmermi, ale jeden kus je dlhšia nožička namiesto 50 je 100, ťahá mi popis k dielu a neviem ako mám spraviť aby bol popis rozvin pre oba kusy pri jednom pohľade, referenčná kóta sa mi zmení keď zmením rozmer

rozmer = P"hrubka@Plechový díl"x"RD1@Annotations"x"RD2@Annotations"
$PRPVIEW:"rozmer"
Přílohy
ucko.png
takto by to malo vyzerať
Optheron
 
Příspěvky: 30
Registrován: úte 05. srp 2014 13:51:45

Re: Rozmery - konfiguracie

Příspěvekod .rf. » stř 29. dub 2015 5:49:24

Z mého pohledu by bylo nejlepší, pokud by měl díl s jinými rozměry svůj soubor na disku.
Jinak si můžete v dílu vymodelovat dvě samostatná těla, každé s vlastním rozvinem. Pak můžete mít vlastnost rozmer1, tak jak ji máte a rozmer2 s rozměry = P"hrubka@Plechový díl"x"RD3@Annotations"x"RD4@Annotations", kde RD3 a RD4 budou kóty druhého rozvinu.
.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: Rozmery - konfiguracie

Příspěvekod QBczech » stř 29. dub 2015 8:59:52

A co takhle konfigurace? O těch tu nepadla ani zmínka. Udělat si zkrátka pro dvě rozměrové varianty dvě konfigurace s tím, že v každé konfiguraci bude mít daná kóta požadovanou hodnotu. Nešlo by to pak v sestavě a na výkrese odlišit?
Uživatelský avatar
QBczech
 
Příspěvky: 72
Registrován: čtv 04. zář 2014 11:38:01

Re: Rozmery - konfiguracie

Příspěvekod .rf. » stř 29. dub 2015 11:27:07

Obávám se že pokud budete mít dvě konfigurace k jednomu objemovému tělu, tak budete mít pouze jeden rozvin. Z jednoho rozvinu nevygenerujete dva různé popisy k jednomu pohledu.
Konfigurace ano, ale pro dvě objemová těla a dva rozviny.
.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: Rozmery - konfiguracie

Příspěvekod Optheron » čtv 30. dub 2015 7:53:43

skusal som to cez konfiguraciu ale nejde to
je tam chyba malo to byt
P5x180x500 - 1ks
x230x500 - 1ks

takze budem musiet nakreslit dva samostatne dielce, ale ako dostanem do popisu rozvin druheho dielca bez toho aby som ho dal na vykres?
tato poznamka je prilozena k pohladu a z neho taha udaje
Optheron
 
Příspěvky: 30
Registrován: úte 05. srp 2014 13:51:45

Re: Rozmery - konfiguracie

Příspěvekod .rf. » čtv 30. dub 2015 8:38:36

1) Vytvořte model a rozvin prvního profilu. Rozvin zakótujte (RD1@Popisy x RD2@Popisy).
01.png

2) Potlačte Základní plech1. Vytvořte model a rozvin druhého profilu. Rozvin zakótujte (RD3@Popisy x RD4@Popisy).
02.png

3) Vytvořte a nastavte konfigurace.
03.png

4) Vyplňte uživatelské vlastnosti.
04.png

5) Vložte oba popisy k jednomu výkresovému pohledu.
05.png
.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: Rozmery - konfiguracie

Příspěvekod Optheron » pon 04. kvě 2015 13:49:58

tak som to vyskusal, ale vazby nedrzia, kedze su to dve rozne tela
ostatne rozmery by sa dali cez rovnice

neda sa to nejak inak?
dakujem
Optheron
 
Příspěvky: 30
Registrován: úte 05. srp 2014 13:51:45

Re: Rozmery - konfiguracie

Příspěvekod QBczech » úte 05. kvě 2015 8:44:08

Dá se to udělat i jinak. Jak jsem už zmínil, napadlo mě udělat v plechovém díle konfigurace pro každou rozměrovou variantu. Uživatelskou vlastnost rozměr bych raději vytvořil jednu ale na kartě závislý na konfiguraci. Tak se dá zajistit, aby vlastnost byla stejná a její hodnota (odkaz na kóty modelu) se měnila v závislosti na zvolené konfigurace. Ve výkrese je možný pro jednotlivý pohledy zvolit ve které konfiguraci se mají zobrazovat a stejně tak pro tyto konfigurace vytvořit rozvinutý tvar (vč. konfigurace SM-FLATT-PATTERN)
Jelikož se to Popisuje zdlouhavě, tak jsem to nahrál přes RX. Doufám, že to tam půjde vidět.
Přílohy
Plech config.zip
(3.74 MiB) 84 krát
Uživatelský avatar
QBczech
 
Příspěvky: 72
Registrován: čtv 04. zář 2014 11:38:01


Zpět na Díl

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


cron