Parametrické modelovanie - podmienka

Parametrické modelovanie - podmienka

Příspěvekod kacer » úte 10. úno 2015 15:10:39

Čavte. Možno sa spýtam blbosť, ale dá sa v solide spraviť taká podmienka, že keď mám napr. obdĺžnik a dĺžku 100 tak šírka nech je 50. Ale už keď bude dĺžka väčšia ako 200, tak nech je šírka 100. Modeli robím parametricky a niektoré rozmery by som chcel riešiť takto. Ďakujem.
kacer
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon 22. pro 2014 13:27:44

Re: Parametrické modelovanie - podmienka

Příspěvekod Frenk » stř 11. úno 2015 6:30:04

Na to by měl být přímo určený Driveworks. Odlehčená verze Driveworks Xpress je i v základní verzi Solidworksu. Ale jak se s tím pracuje nevím. Nikdy jsem to nepoužil :-)
http://help.solidworks.com/2011/czech/S ... 9660ac#Pg0
Frenk
 
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 20. pro 2012 13:53:40

Re: Parametrické modelovanie - podmienka

Příspěvekod .rf. » stř 11. úno 2015 7:10:49

Pro váš jednoduchý příklad by mohla stačit rovnice "D2@Skica1"=IIF( "D1@Skica1" < = 200 , 50 , 100 ), která zařídí právě to co jste popsal. D1 je kóta delší strany obdélníku, D2 té kratší.
.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: Parametrické modelovanie - podmienka

Příspěvekod kacer » čtv 12. úno 2015 19:41:28

Tá rovnica od .rf. je to čo som hľadal. Vďaka obom.
kacer
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon 22. pro 2014 13:27:44

Re: Parametrické modelovanie - podmienka

Příspěvekod QBczech » pát 13. úno 2015 8:14:52

Zajímavý postup .rf. Můžu se zeptat, jak jsi na to přišel? Podobá se programování rovnic v SWx např. podmínkám v excelu? Zajímalo by mě, jestli je možné někde získat seznam vzorců, které jdou použít.
Uživatelský avatar
QBczech
 
Příspěvky: 72
Registrován: čtv 04. zář 2014 11:38:01

Re: Parametrické modelovanie - podmienka

Příspěvekod .rf. » pát 13. úno 2015 10:06:26

.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: Parametrické modelovanie - podmienka

Příspěvekod QBczech » pát 13. úno 2015 10:20:13

Super, díky. Ani jsem nevěděl, že je to v nápovědě ;-)
Uživatelský avatar
QBczech
 
Příspěvky: 72
Registrován: čtv 04. zář 2014 11:38:01

Re: Parametrické modelovanie - podmienka

Příspěvekod kacer » ned 01. bře 2015 19:45:13

A dá sa ešte dosiahnuť taká vec, že keď mám napr. stôl zo štyrmi nohami a dlžkou 700, tak keď bude dĺžka väčšia ako 800, nech sa tam pridá ešte jedna noha do stredu?
kacer
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon 22. pro 2014 13:27:44

Re: Parametrické modelovanie - podmienka

Příspěvekod .rf. » pon 02. bře 2015 9:30:59

.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: Parametrické modelovanie - podmienka

Příspěvekod kacer » úte 03. bře 2015 17:29:14

V Rovniciach nefunguje pri príkaze IF potlačenie resp. uvolnenie? Cez DriveWorkXpress to funguje ale do Rovníc to nejde dať.
Resp. dajú sa parametre v DWX prepojiť s paramametrami v Rovniciach?
kacer
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon 22. pro 2014 13:27:44

Re: Parametrické modelovanie - podmienka

Příspěvekod kacer » čtv 12. bře 2015 21:28:53

Ach ja blbec som si nevšimol, že priamo v Equations sa to dá naastaviť. Keď to človek nehľadá tak to nájde.
kacer
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon 22. pro 2014 13:27:44


Zpět na Díl

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


cron