kota dlzky dielu - po plochu

kota dlzky dielu - po plochu

Příspěvekod Optheron » pát 23. led 2015 14:40:16

Zdravim,

potreboval by som dlzkovy rozmer dielu ktory je od zakladne po urcitu plochu ako parameter,
teraz to robim tak ze spravim bocny pohlad mimo vykresu okotujem a tu kotu stianem do popisu

je mozne to spravit nejak inak? to iste by som potreboval s rozvinom

dakujem
Optheron
 
Příspěvky: 30
Registrován: úte 05. srp 2014 13:51:45

Re: kota dlzky dielu - po plochu

Příspěvekod .rf. » pát 23. led 2015 14:53:03

Není mi příliš jasné co potřebujete, vložte sem nějaký obrázek.
V modelu si můžete vytvořit referenční kóty, hodnoty těchto kót propojit s vlastnostmi modelu a na vlastnost modelu se ve výkresu odkázat textovou poznámkou.
.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: kota dlzky dielu - po plochu

Příspěvekod Optheron » úte 27. led 2015 7:38:45

mam plechovy diel napriklad ohybane U, do uzivatelskych vlasnosti pridam parameter rozvin, ako dosiahnem aby som hodnotu rozvinu mohol pouzit na vykrese, ked zviniem model kota zmizne alebo pise chybu
Optheron
 
Příspěvky: 30
Registrován: úte 05. srp 2014 13:51:45

Re: kota dlzky dielu - po plochu

Příspěvekod .rf. » úte 27. led 2015 7:49:13

Stačí si model rozvinout, k vymezovacímu rámečku přidat referenční kóty (http://help.solidworks.com/2011/Czech/SolidWorks/sldworks/OH_Sldworks_XM_GLOSSARY.htm#xmgl_gen_168), názvy těchto kót doplnit do vlastnosti dílu (např. takhle P "Tloušťka@Plechový díl"-"RD1@Popisy"x"RD2@Popisy").
.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: kota dlzky dielu - po plochu

Příspěvekod Optheron » úte 27. led 2015 12:34:55

aha mne to nefungovalo lebo som nedal kotu ako referencnu, teraz to ide diki

ja som to chcel do popisu k dielu, toto je priamo odkaz na kotu v modeli - vypisuje to takto ale hlavne ze to funguje
"RD4@Annotations@ucko rozvin.moPart_c"
snazil som sa to pridat ako parameter, len som este nezistil ako zadat parameter do popisu na vykrese
keby som to spravil tak ako si mi radil do vlastnosti, aky by bol zapis toho parametra?

dakujem
Optheron
 
Příspěvky: 30
Registrován: úte 05. srp 2014 13:51:45

Re: kota dlzky dielu - po plochu

Příspěvekod .rf. » úte 27. led 2015 18:43:56

Pokud chcete přenést vlastnost z modelu do výkresu, tak začněte psát text a pak připojte k vlastnosti. http://help.solidworks.com/2013/czech/SolidWorks/sldworks/HIDD_SELECT_PROPERTY.htm
.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: kota dlzky dielu - po plochu

Příspěvekod Optheron » čtv 29. led 2015 9:37:13

nejak mi to nefunguje, mam na vykrese viacero dielov a chcel by som ku kazdemu popis v ktorom by boli rozmery
hrubka x rozvin x dlzka
hrubka je zadana ako vzorec, rozvin ked zadam referencnu kotu po zvinuti sa zmeni na nulu, dlzka mi funguje.
neviem ci myslim spravne ale ked zadam uzivatelsku vlastnost alebo vzorec na "rozvin" kde by tahal cislo z referencnej koty, tak do popisu na vykres staci zadat bud tu kotu priamo ( "RD4@Annotations@ucko rozvin.moPart_c") alebo zapis z vlastnosti alebo vzorca
len nevim ako to vsetko sklbit aby to fungovalo, je mi jedno akym sposobom to bude fungovat len aby to stale fungovalo tak ako ma

vdaka za rady
Optheron
 
Příspěvky: 30
Registrován: úte 05. srp 2014 13:51:45

Re: kota dlzky dielu - po plochu

Příspěvekod .rf. » čtv 29. led 2015 10:30:20

1) Vytvořit díl s referenčními kótami - u plechových dílů zakótovat vymezující rámeček.
rozvin 01.png

2) Kóty zůstavají stejné i po ohnutí.
rozvin 02.png

3) V modelu vyplnit uživatelskou vlastnost.
rozvin 03.png

4) Vložit pohled do výkresu, vytvořit text, zvolit Připojit k vlastnosti.
rozvin 04.png

5) Vybrat si ze seznamu uživatelskou vlastnost vytvořenou podle bodu 3.
rozvin 05.png

6) Vše funguje, poznámku mohu kopírovat mezi pohledy různých dílů pomocí Ctrl+C, Ctrl+V.
rozvin 06.png
.rf.
 
Příspěvky: 333
Registrován: pon 31. led 2011 7:16:30

Re: kota dlzky dielu - po plochu

Příspěvekod Optheron » čtv 29. led 2015 14:05:53

super, vdaka
uz viem kde bol pes zakopany, kotoval som plochy nie vymedzujuci ramcek
ostatne tiez funguje robil som to trochu inac ale tento zapis je kratsi

este raz vdaka
Optheron
 
Příspěvky: 30
Registrován: úte 05. srp 2014 13:51:45


Zpět na Díl

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 3 návštevníků


cron